Uw huidige fiets ombouwen naar E-Bike?

Van Bike naar E-Bike

Je huidige fiets ombouwen naar een elektrische E-Bike? Het kan met de universele ombouwsets van ThesingBike. De ombouwsets passen op vrijwel alle fietsen van bekende en minder bekende merken, maar ook op speciale fietsen, zoals driewielers, bakfietsen, tandems en ligfietsen.

Voor elk type remsysteem, zoals roller-brake (naafrem), v-brake (velgrem) of schijfrem heeft ThesingBike een geschikte set. Bij de velg heeft u keuze uit de kleur zwart of zilver en deze zijn beschikbaar in de velgmaten 20, 22, 24 , 26 en 28 inch.  Al onze 36V 250W  borstelloze vrijloopmotoren zijn fluisterstil en uiterst efficiënt.

Actieradius van een volle accu

De accu is het belangrijkste onderdeel van een e-bike. Des te groter het vermogen hoe meer kilometers u kunt afleggen voordat u moet laden. Ook heeft de mate van ondersteuning een grote invloed op het aantal kilometers dat u kunt fietsen op een lading. Zet u meer kracht tijdens het fietsen hoeft de accu de motor namelijk minder energie te leveren.

Het vermogen dat een accu kan leveren wordt uitgedrukt in Watt/Uur ook wel Wh. Het aantal watt/uur is te berekenen door de spanning te vermenigvuldigen met het ampère uur. Als voorbeeld mijn meest verkochte accu 36V 17Ah. 36×17= 612 Wh.Gebruik je een lage ondersteuning is een afstand van 180 km mogelijk. Levert u zelf weinig kracht komt u op een actieradius van 90 kilometer. Ter vergelijking: het gemiddelde vermogen van de in Nederland verkochte merkfietsen hebben een vermogen van 324Wh. Hiermee behaalt u een afstand tussen 45 en 90 kilometer.

Veelgestelde vragen

Zie hieronder de meest gestelde vragen met betrekking tot het ombouwen naar een E-Bike. Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze gerust door even contact met ons op te nemen.

Is uw fiets geschikt om omgebouwd te worden tot een e-bike?

Ja vrijwel iedere fiets kan omgebouwd worden tot een e-bike.

Kan een tandem en/of een bakfiets ook worden uitgerust met een elektrische ondersteuning?

Ligfiets: Ook een ligfiets kan prima uitgerust worden met elektrische ondersteuning. Er verschillende mogelijkheden, deze zijn afhankelijk van het type fiets. Er zijn 3 soorten motoren beschikbaar. Eentje in je achterwiel, in je voorwiel en een middenmotor op de trapas. Welke je nodig hebt is afhankelijk van het type fiets en het soort gebruik dat je er van maakt. In overleg maken wij hierin de juiste keuze.

Bakfiets: Bij een bakfiets wordt de motor in het achterwiel geplaats. Zowel velg als staken zijn dan afgestemd op een zwaardere belasting.

Vaak zijn er echter een aantal speciale aanpassingen nodig. Dit wordt samen met u besproken en u ontvangt vooraf een offerte.

Kan ik mijn fiets ook zonder ondersteuning gebruiken?

Ja, wanneer u met een lege of zonder accu wilt fietsen is dat geen probleem de naafmotoren geven geen of nauwelijks weerstand. Wilt u tijdens de fietstocht uw display blijven aflezen kun u ook alleen de ondersteuning uitschakelen.

THESINGBIKE STAAT VOOR KWALITEIT!

De ombouw van fiets naar e-bike kwalitatief gegarandeert, mede door de grote actieradius van de accu’s.

Alle door Thesingbike geleverde accu’s zijn van het Li-lon type. De meest door Thesingbike geleverde accu is 36 volt en 17 ampère oftewel 612 Wh. Dit staat gerand voor jarenlang gebruiksplezier.

Laat u informeren over de mogelijkheden.

Interesse?

Ik bouw bijna elke fiets om tot E-bike! Voor meer informatie vul hiernaast uw gegevens in of neem contact met mij op.

Len Thesing

075 616 4785

info@thesingbike.nl